Wat doen wij?

Aludon bewerkt aluminium profielen tot halffabricaten. Hiervoor krijgen wij profielen toegeleverd, of kopen die zelf in bij diverse extrusie bedrijven. Deze aluminiumprofielen zijn voor het allergrootste deel klantspecifiek. Elk profiel kan dus maar voor 1 klant met een specifieke toepassing gebruikt worden.

Omdat er in tal van industriële branches aluminium profielen gebruikt worden, zijn wij ook werkzaam in deze vele branches. U komt ons overal tegen.

Stel u rijdt ’s morgens naar uw werk. Onderweg komt u vast langs de bekende bewegwijzering van de ANWB. Het zou zo maar kunnen dat bepaalde onderdelen van deze bewegwijzering geproduceerd zijn door Aludon. Na twintig minuten arriveert u op uw werk. U parkeert op uw vaste plekje vlak bij de gevel die gemaakt is van aluminium en glas. De aluminium profielen gebruikt in deze gevel zijn misschien wel bewerkt door Aludon. U gaat met de lift naar de derde verdieping. U raadt het al, ook deze lift heeft misschien wel aluminium profielen en onderdelen die gemaakt zijn in Drachten. Het bureau waar u aan gaat zitten bestaat voor een deel uit aluminiumprofielen, misschien wel bewerkt door Aludon. Al snel gaat de telefoon, de logistieke afdeling belt met een probleem over een bepaalde zending groenten. Het is handiger om beneden even ter plekke te gaan kijken. Bij overheaddeur nummer 3, welke deels gemaakt is van aluminium profielen die misschien ook wel in Drachten bewerkt zijn, staat een koeltrailer, waarin aluminiumprofielen zijn verwerkt die in Drachten gezaagd en gefreesd zijn. De 14 pallets tomaten die afgeleverd worden zijn nog te groen volgens de kwaliteitscontroleur. U weet dat deze zending voor Japan is en beslist samen met de controleur dat de vracht toch gelost kan worden. Overmorgen pas gaan deze tomaten richting vliegveld waar de pallets op een luchtvrachtpallet, welke uit aluminium profielen bestaat die misschien ook door Aludon zijn bewerkt, worden overgeladen. De tomaten hebben dus mooi nog even tijd om te rijpen.

Zo kan het verhaal de verdere dag nog beschrijven met allerlei producten die bewerkte aluminiumprofielen bevatten die misschien wel geleverd en bewerkt zijn door Aludon;

  • de flat screen-staander bij de bedrijfspresentatie;
  • de deur van de bus waarin u naar huis gaat omdat uw auto bij de garage afgeleverd is;
  • de winkelinrichting van de supermarkt waar u uw boodschappen doet;
  • de stage-barrier waar u tegenaan staat bij het concert;
  • de fietsendrager die u in het weekend gebruikt om in het bos te gaan fietsen

Kijk eens om u heen en ontdek hoeveel aluminium profielen er gebruikt worden, zichtbaar of niet zichtbaar. Klein en groot, geanodiseerd of gecoat. De meeste van deze profielen ondergaan allemaal een mechanische bewerking. Dit is de wereld waarin Aludon werkzaam is, de wereld van het aluminium.

 

© 2024 · Privacy · Leveringsvoorwaarden · Ontwerp en Ontwikkeling Custard On & Offline Communicatie